שתילי פפאיה מיוחדים

שתילי פפאיה מיוחדים

 מיקום ואור שמש מלאה וחמימות: הפפאיה זקוקה למינימום 6 שעות שמש ישירה ביום. היא אוהבת חום ושונאת קור! מומלץ לשתול במקום מוגן מרוחות קרות (במיוחד בימי החורף).

 השקיה: השקיה מרובה ומנוקזת: הפפאיה היא צמח רעבתן למים, אך חשוב שהאדמה תהיה מנוקזת היטב. השקו עמוק כשהשכבה העליונה מתחילה להתייבש. אזהרה: עודף מים עלול לגרום לריקבון שורשים.

 הגנה מקור פגיעות קור: הפפאיה רגישה לקור וקפיאה. באזורים קרים, מומלץ לכסות את הבסיס בחורף או לגדל בעציץ גדול שניתן להזיז למקום מוגן.

 דישון דשן מאוזן וחזק: דשנו באופן קבוע (כל שבועיים-שלושה בעונת הצימוח) בדשן מאוזן עשיר באשלגן, התורם לפריחה ולפירות גדולים ומתוקים.

 שתילה בעציץ אפשרי בהחלט! בחרו עציץ גדול (מינימום 50 ליטר) והקפידו על ניקוז מצוין. זה מאפשר להזיז את העץ למקום מוגן בחורף.

 

  גיזום ותחזוקה (צמיחה מהירה ופרי מובטח)

​הסרת ענפים תחתונים: הפפאיה גדלה בצורת גזע יחיד. ככל שהיא גדלה, מומלץ להסיר עלים וענפים תחתונים ישנים כדי למנוע מזיקים ולאפשר אוורור.

​טיפול בענפים צדדיים: שתילי הפפאיה הדו-מיניים נוטים להתפצל. עודדו צמיחה אנכית חזקה למען פירות בגובה נוח לקטיף.

​האבקה (הפשטה): היופי בזן שלנו: מכיוון שמדובר בזן דו-מיני, אינכם צריכים לדאוג לאיתור עץ זכר. הכל קורה באופן טבעי על אותו הצמח!

4.  קטיף והבשלת הפרי

​זמן הקטיף: הפפאיה מבשילה על העץ לאורך זמן. קטפו אותה כאשר מופיעים פסים צהובים-כתומים על הפרי (בערך 10-20% צבע).

​הבשלה בבית: הניחו את הפרי בטמפרטורת החדר. יש לחרוץ 4 חריצים בעומק 2 מ"מ ולתת לפפאין לצאת, להשאיר אותה בחוץ, הפפאיה תבשיל אחרי 3-4 ימים.

​טיפ מקצועי: פפאיה שנקטפה ירוקה מדי תבשיל, אך טעמה יהיה פחות מתוק. המתינו עד שתראו סימני צבע על העץ